Vraag & Antwoord

K
L
Ik heb pijn in mijn linker hiel elke keer als ik er op ga staan.

Mogelijk heeft u last van een (beginnende) hielspoor. Het is belangrijk hier op tijd mee naar de Podoloog te gaan die zal proberen met een steunzool en oefeningen de pijn weg te nemen. Over het algemeen geldt bij een hielspoor hoe langer u met deze klacht loopt, hoe langer het duurt voordat het weg is.

K
L
Tijdens het wandelen krijg ik pijn in de knok van de grote teen.

Belangrijk is hoever de grote teen nog naar boven kan buigen (dorsaal flexie). Als deze beperkt of verstijft is bij belaste of onbelaste voet kan de voet niet normaal afwikkelen. Hierdoor kunnen er allerlei klachten ontstaan in o.a. de grote teen maar ook in knieën, heup en rug. Een goede Podologische zool in de juiste schoen kan deze klachten voor een groot deel wegnemen. De nadruk ligt hierbij op afwikkeling.

K
L
Ik heb een dof en dood gevoel in verschillende tenen en soms ook tintelingen.

Waarschijnlijk heeft U last van een beklemde zenuw in de voet (Morton). De behandeling bestaat uit schoenadvies en een zool die de zenuw meer ruimte geeft om te herstellen.

K
L
Mijn grote teen gaat steeds schever staan.

Het scheef staan van de grote teen (Hallux Valgus) is voor een groot gedeelte erfelijk .Ook ontstaat de scheefstand door het dragen van te smalle schoenen, of een afwijkende stand van de achtervoet. De behandeling bestaat uit schoenadvies en een steunzool om de grote teen te ontlasten.

K
L
Tijdens het wandelen beginnen mijn voorvoeten te branden.

De dwarse voorvoet boog is niet meer aanwezig in de voet (de voorvoet is doorgezakt). Een podologische zool met een voorvoetsteun voorkomt deze problemen.

K
L
Mijn kind loopt raar en knikt met haar voeten naar binnen.

Door een loopanalyse (met camera) zijn wij in staat te beoordelen of wij dit moeten sturen met steunzolen of met oefeningen en de juiste schoenen. Kinderschoenen zijn te koop in lengte en breedte maten.

K
L
Ik heb ouderdom diabetes (2) en het gevoel in mijn voeten begint te veranderen.

Het gevoel in de voeten word getest en in kaart gebracht met prikjes en trillingen. Er wordt gekeken of er sprake is van een neuropathie. Belangrijk hierbij zijn de schoenen en de drukpunten onder de voet . Het lopen over een drukplaat en een uitgebreid onderzoek aan de voeten zijn hierbij noodzakelijk .Ook onze samenwerking met een medisch pedicure is van belang evenals de jaarlijkse controles.

K
L
Ik heb het gevoel alsof ik op spijkers of steentjes loop.

Het dunner worden van het vetkussen onder de voet waardoor men letterlijk op de voetbotjes loopt gebeurt vooral bij de ouder wordende voet. Zolen die aan de voorzijde bekleed zijn met een duurzaam zacht materiaal kunnen dit probleem oplossen.

Vertrouwde samenwerkingen met