Steunzolen Leiden

Heb je weleens last van je voeten na een lange dag lopen of staan? Dan is dat een teken dat je voeten meer aandacht nodig hebben. Goede voetzorg is belangrijk omdat je voeten je elke dag ondersteunen. Ze verdienen de beste zorg zodat je zonder ongemak kunt bewegen. In Leiden helpen we mensen daar dagelijks mee door middel van steunzolen. Zo kun je weer van elke stap genieten, zonder dat je voeten je in de steek laten.

Waarom Steunzolen?

Lopen is net als ademen; we denken er niet echt over na, totdat iets niet lekker zit. En als je voeten pijn doen, kan zelfs een klein rondje lopen voelen als een enorme opgave. Dat is waar steunzolen een wereld van verschil kunnen maken. Steunzolen zijn niet zomaar zooltjes die je in je schoenen stopt. Ze zijn jouw persoonlijke superhelden, verborgen in je schoenen, klaar om je voeten te redden. Ze geven steun op plekken waar je voeten die het meest nodig hebben, zoals de boog of de hiel, en kunnen helpen bij allerlei problemen – van platvoeten tot hielspoor.

Maar hoe werkt dat dan, vraag je je af? Nou, steunzolen helpen bij het gelijkmatig verdelen van je gewicht over je voeten. Dit betekent dat er minder druk is op de pijnlijke punten, en je voeten voelen meteen een stuk beter. Het mooie is dat steunzolen voor iedereen kunnen werken, ongeacht je leeftijd of hoe actief je bent. Dus of je nu een marathonloper bent of iemand die graag rustige wandelingen maakt, steunzolen kunnen je stap voor stap begeleiden naar een comfortabeler leven.

Onze Aanpak

Als je bij ons in Leiden langskomt voor steunzolen, dan beginnen we met jou en je voeten te leren kennen. We kijken niet alleen naar waar de pijn zit, maar ook naar hoe je loopt, staat, en beweegt. Al deze informatie helpt ons om de juiste  steunzool voor jou te maken.

Daarna gaan we aan de slag met het ontwerpen van jouw persoonlijke steunzolen. Deze zijn op maat gemaakt, wat betekent dat ze specifiek voor jouw voeten zijn ontworpen, rekening houdend met jouw unieke voet.

Dit persoonlijke maatwerk zorgt ervoor dat de steunzolen niet alleen comfortabel zitten, maar ook effectief zijn in het verlichten van voetpijn en het verbeteren van je looppatroon. Het draait allemaal om het vinden van de juiste balans voor jouw voeten, zodat je elke dag opnieuw kunt genieten van lopen, rennen, of welke activiteit dan ook zonder pijn.

Steunzolen kiezen: waar moet je op letten

Het kiezen van de juiste steunzolen kan voelen als het navigeren door een jungle van opties. Maar geen zorgen, we maken het je makkelijk. Het allerbelangrijkste is dat de steunzool past bij jouw behoeften. Iedereen loopt anders, iedere voet is uniek, en daarom is wat voor de een werkt, niet per se goed voor de ander.

Eerst kijken we naar de vorm van je voet en je looppatroon. Hebben je voeten extra steun nodig aan de binnenkant, of misschien juist aan de buitenkant? Vervolgens is het belangrijk om te bedenken waar je de steunzolen voor nodig hebt. Ga je ze dragen tijdens het sporten, of zijn ze bedoeld voor je dagelijkse schoenen? Dit speelt allemaal mee in de keuze voor het materiaal en het ontwerp van de steunzool.

We zorgen er ook voor dat je steunzolen krijgt die comfortabel zitten. Het laatste wat we willen is dat je nieuwe steunzolen in de kast belanden omdat ze niet lekker zitten. Daarom passen we ze aan tot ze perfect zijn voor jou. Dit proces zorgt ervoor dat je niet alleen verlichting voelt van je voetpijn, maar dat je steunzolen ook een genot zijn om te dragen, elke dag weer.

Podologisch onderzoek

in vogelvlucht

Contact en afspraak maken

Nu je weet hoe we te werk gaan en wat je kunt verwachten, is de volgende stap simpel: neem contact met ons op! Onze deur staat altijd open voor nieuwe en bestaande klanten die op zoek zijn naar verlichting van hun voetproblemen. Je kunt ons bereiken via telefoon, e-mail, of kom gewoon langs bij onze praktijk. We plannen graag een eerste afspraak met je in om kennis te maken en te bespreken hoe we je kunnen helpen.

 

Op zoek naar een second opinion of niet helemaal zeker of wij iets voor u kunnen beteken?

Kom langs op het gratis inloopspreekuur. Deze worden zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur gehouden in de even weken.

Gespecialiseerd in

Podotherapeutische (sport) zolen
Gecertificeerde zolen voor in veiligheidsschoenen
Siliconen teenstukjes (ortheses)
Vilttechnieken
Taping
Diabetes en Reuma
Echografisch onderzoek
(sport) schoenadvies

Vertrouwde samenwerkingen met