Podoloog Leiden

In Leiderdorp, naast Leiden, vind je Podozorg van Zijp.

Bij ons ben je niet zomaar een nummer, maar staat jouw unieke voetenprobleem centraal. Met meer dan 20 jaar ervaring weet het team van podoloog Leiden precies wat jouw voeten nodig hebben. Of het nu gaat om hoge kwaliteit, op maat gemaakte zolen, of geavanceerde technieken zoals taping en echografie, we hebben alles in huis om je voeten weer in optimale staat te krijgen.

Bij Podozorg van Zijp, nabij Leiden, krijg je écht een persoonlijke behandeling, afgestemd op jouw specifieke klachten. We nemen de tijd voor je, luisteren aandachtig naar je verhaal en bekijken je voeten met een professionele blik.

De sfeer in de praktijk is warm en gastvrij. Je voelt je meteen op je gemak. Het team is geduldig, legt alles duidelijk uit en beantwoordt al je vragen. We nemen je serieus en doen er alles aan om je te helpen met de juiste behandeling.

Podoloog Leiden

Last van je voeten?

Dan helpen we je graag! Binnen onze podologie praktijk bieden we verschillende behandelingen om voetklachten te verhelpen en te voorkomen.

Soort behandelingen:

      • Algemene podologie: We voeren een uitgebreid podologisch onderzoek uit, behandelen voet- en houdingsproblemen, en verstrekken steunzolen op maat, schoenadvies, siliconen ortheses en speciale bandages.
      • Echografie: Met behulp van echografie stellen we een nauwkeurige diagnose van jouw voetklachten en begeleiden we jou tijdens het echografie-onderzoek.
      • Preventieve zorg: We adviseren je over het juiste schoeisel, bieden voetverzorgingsproducten aan en werken samen met de Beterlopenwinkel voor professioneel schoenadvies.

Maatwerk voor jouw voeten bij podoloog Leiden

Bij Podozorg van Zijp Leiden staat maatwerk centraal. We nemen de tijd om jouw voeten grondig te onderzoeken en bespreken de klachten met je. Zo stellen we een behandelplan op dat perfect aansluit op jouw individuele behoeften.

Van hielspoor tot hallux valgus

We behandelen diverse voetproblemen, zoals hielspoor, hallux valgus (scheve grote teen), spreidvoet, beenlengteverschil, vergroeiingen en pijnklachten aan voeten, enkels, knieën of rug.

Podologisch onderzoek

in vogelvlucht

Belang van podologie

Podologie speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven, aangezien voetproblemen een grote impact kunnen hebben op ons houdings- en bewegingsapparaat. Onze voeten dragen namelijk ons hele lichaamsgewicht en zijn betrokken bij vrijwel elke vorm van beweging. Als er sprake is van voetproblemen, zoals platvoeten, hielspoor of ingegroeide teennagels, kan dit leiden tot pijn en klachten in de rest van het lichaam.

Een podoloog is een specialist op het gebied van voetproblemen en kan helpen bij het voorkomen en behandelen van deze klachten. Door middel van een grondige analyse van de voeten, kan een podoloog mogelijke afwijkingen of disfuncties opsporen die de oorzaak kunnen zijn van de klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Vervolgens kan de podoloog verschillende behandelingstechnieken toepassen, zoals het op maat maken van steunzolen, het geven van advies over schoeisel en het uitvoeren van mobiliserende technieken.

 

Samenwerking voor optimale zorg

We vinden het belangrijk om samen te werken met andere zorgverleners, zoals huisartsen, fysiotherapeuten en schoenenwinkels. Zo zorgen we voor een optimale behandeling van jouw voetklachten.

Op onze pagina vergoedingen kunt u checken of uw zorgverzekeraar podologie vergoedt.

Je partner voor gezonde voeten

We zien je graag verschijnen in onze praktijk voor podologie in Leiderdorp, nabij Leiden. Mocht je eerst meer informatie willen, dan kan je vrijblijvend contact met ons opnemen. We hebben graag telefonisch contact met je op 071 523 8468 of via de mail op info@podologievanzijp.nl

 Vraag & antwoord

Wat zijn de kosten voor een bezoek aan de podoloog Leiden?

De prijs voor een consult bij een podoloog kan variëren en hangt af van verschillende factoren. Deze kunnen onder andere de duur van de afspraak, de benodigde behandeling en de locatie van de podoloog omvatten. Het is belangrijk om te weten dat in Nederland de kosten voor podologische zorg vaak worden gedekt door aanvullende zorgverzekeringen. Op onze vergoedingenpagina vind u meer informatie over de vergoedingen door jouw aanvullende zorgverzekering.

Heb ik een verwijzing nodig voor de podoloog?

In Nederland is het in de meeste gevallen niet nodig om een verwijzing te hebben van een huisarts om een podoloog te bezoeken. Podologen zijn direct toegankelijk, wat betekent dat u zelf een afspraak kunt maken zonder tussenkomst van een huisarts. Dit is handig als u op zoek bent naar specifieke podologische zorg, zoals het behandelen van voetproblemen of het laten aanmeten van steunzolen.

Op zoek naar een second opinion of niet helemaal zeker of wij iets voor u kunnen beteken?

Kom langs op het gratis inloopspreekuur. Deze worden zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur gehouden in de even weken.

Gespecialiseerd in

Podotherapeutische (sport) zolen
Gecertificeerde zolen voor in veiligheidsschoenen
Siliconen teenstukjes (ortheses)
Vilttechnieken
Taping
Diabetes en Reuma
Echografisch onderzoek
(sport) schoenadvies

Vertrouwde samenwerkingen met