Podoloog in Leiderdorp

Heeft u voetklachten? En bent u opzoek naar een podoloog in Leiderdorp? Podozorg van Zijp, gelegen aan de Splinterlaan 160, biedt professionele hulp bij voetproblemen.

Dé podoloog in Leiderdorp

Onze podoloog in Leiderdorp staat voor u klaar

Onze praktijk is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen beschikbaar direct voor de ingang van de praktijk. Voor bezoekers die de voorkeur geven aan het openbaar vervoer: u kunt uitstappen bij bushalte “van Poelgeestlaan”. Vanaf deze halte is het ongeveer 5 minuten lopen naar onze praktijk.

Verminder voetpijn en verbeter uw houding

Voelt u zich onzeker tijdens het lopen door een onstabiele houding? Heeft u last van aanhoudende pijn in de voeten, hielen of enkels, die zelfs na rust niet verdwijnt? Of ondervindt u hinder van teenklachten zoals hallux valgus, hallux limitus, of andere ongemakken die uw bewegingsvrijheid beperken?

Onze ervaren podoloog in Leiderdorp is gespecialiseerd in het behandelen van deze klachten. Wij richten ons op het verbeteren van uw voetfunctie en het verminderen van voetpijn door middel van op maat gemaakte voetzorg en advies.

Voor deskundige voetzorg nodigen wij u uit een afspraak te maken bij onze podologie praktijk, gevestigd aan de Splinterlaan 160 in Leiderdorp.

 

Onze werkwijze

Onze podoloog in Leiderdorp start met een gesprek en inspectie om uw klachten te begrijpen, gevolgd door een functieonderzoek en een gangbeeldanalyse. Hij gebruikt de Podobaroscoop voor voetspiegelonderzoek en voeren drukmetingen uit. Een belangrijk onderdeel is de schoeninspectie, waarna we een diagnose stellen en een persoonlijk behandelplan ontwikkelen, inclusief regelmatige controles om uw voetgezondheid te verbeteren.

 

Zorgverzekering

Veel aanvullende zorgverzekeringspakketten bieden dekking voor podotherapie. Afhankelijk van de verzekeraar kan deze dekking samenvallen met die voor orthopedische inlegzolen en andere hulpmiddelen voor de voeten. Bij sommige verzekeringen wordt er echter een duidelijk onderscheid gemaakt tussen podotherapeutische behandelingen en op maat gemaakte voet ondersteunende middelen. Op onze pagina vergoedingen kunt u checken of uw zorgverzekeraar podologie vergoedt.

 

Podologisch onderzoek

in vogelvlucht

Waarom podologie belangrijk is

Podologie is een tak van de geneeskunde die zich richt op de diagnose, behandeling en preventie van voetgerelateerde aandoeningen. Het is een belangrijk aspect van de gezondheidszorg, omdat onze voeten de basis vormen van ons lichaam en een grote invloed hebben op de algehele gezondheid en het welzijn.

Een podoloog is een specialist die zich heeft gespecialiseerd in de zorg voor voeten. Ze hebben uitgebreide kennis van de anatomie en fysiologie van de voeten en zijn getraind om verschillende voetproblemen te diagnosticeren en te behandelen. Ze kunnen ook advies geven over het voorkomen van voetaandoeningen en het behoud van een goede voetgezondheid.

Onze podoloog in Leiderdorp is een ervaren en deskundige specialist op het gebied van voetklachten en behandelingen. Hij werkt nauw samen met andere disciplines in de zorg en biedt op maat gemaakte oplossingen voor diverse voetproblemen.

 

Vraag & antwoord

Kunt u zonder verwijzing naar de podoloog?

Ja, in de meeste gevallen is het niet nodig om een verwijzing van een arts te hebben om een podoloog te bezoeken. Podologen zijn direct toegankelijk, wat betekent dat je zonder verwijzing een afspraak kunt maken. Dit maakt het gemakkelijker voor mensen om snel hulp te krijgen voor voetproblemen.

Wat kost een bezoek aan een podoloog?

De kosten voor een bezoek aan een podoloog kunnen variëren, afhankelijk van meerdere factoren, zoals de duur van de afspraak, de behandeling die nodig is, en de locatie van de podoloog. In Nederland worden podologische behandelingen vaak vergoed door de aanvullende zorgverzekering. Op onze pagina vergoedingen kunt u zien of uw aanvullende zorgverzekering de kosten vergoed.

Wat doet een podoloog ten opzichte van een podotherapeut?

Het verschil tussen een podoloog en een podotherapeut ligt voornamelijk in hun academische achtergrond en bevoegdheden. Podologen zijn gespecialiseerd in de behandeling van specifieke voetproblemen, zoals eeltvorming, likdoorns, ingegroeide teennagels, en hielspoor. Podologen maken gebruik van verschillende technieken, zoals orthopedische zolen, om de houding en functionaliteit van de voeten te verbeteren.

Op zoek naar een second opinion of niet helemaal zeker of wij iets voor u kunnen beteken?

Kom langs op het gratis inloopspreekuur. Deze worden zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur gehouden in de even weken.

Gespecialiseerd in

Podotherapeutische (sport) zolen
Gecertificeerde zolen voor in veiligheidsschoenen
Siliconen teenstukjes (ortheses)
Vilttechnieken
Taping
Diabetes en Reuma
Echografisch onderzoek
(sport) schoenadvies

Vertrouwde samenwerkingen met