Zorgverzekeringen 2018


Overzicht wijzigingen zorgverzekeraars per 2018
Podologie en therapie/steunzolen

Zilveren Kruis heeft haar vergoedingen voor registerpodologen en podoposturaal therapeuten, na een verdubbeling in 2017, door overschrijding van haar budgetten, voor het jaar 2018 weer moeten verlagen. AV 3 sterren van €200 naar €150; AV4 sterren van €300 naar €200. Hetzelfde zien we bij Avéro Achmea en Pro Life Zorgverzekeringen.

FBTO heeft haar module voetzorg geheel uit de aanvullende polis gehaald en vergoedt hierin geen enkele beroepsgroep meer.

De Friesland behoudt haar vergoedingen en polisvoorwaarden in 2018. Het blijft niet toegestaan slippers als steunzolen te declareren.

VGZ en Univé zetten het beleid van 2017 onveranderd door in 2018. Alleen de steunzolen en het aanmeten ervan, worden in het geval van registerpodologen en podoposturaal therapeuten, door VGZ vergoed. Consulten niet. Ook in 2018 worden registerpodologen wederom helaas niet met naam in de polisteksten benoemd. Ik ga er van uit dat, evenals vorig jaar geldt: “daar waar podoposturaal therapeuten staan, ook registerpodologen gelezen kunnen worden”.
En dat dus de steunzolen van registerpodologen wél vergoed worden. Ik moet hier nog een bevestiging van VGZ op ontvangen.

CZ en OHRA continueren eveneens hun beleid uit 2017, met uitzondering van de voetkundig (sport)adviseurs. Aanvankelijk had CZ verkeerde informatie geplaatst (geen vergoeding voor onderzoek, consult of behandeling en geen vergoeding voor podoposturaal therapeuten), dit is inmiddels op verzoek van LOOP op de website gecorrigeerd.

Menzis en Hema continueren de polisvoorwaarden uit 2017.

Anderzorg trekt de vergoeding van de verschillende aanvullende pakketten gelijk naar €150 (Anderzorg Jong was €200)

ONVZ, PNO zorg en VvAA behoudt haar vergoedingen in 2018. ONVZ geeft duidelijke informatie over de verschillende profielen en erkenningen en linkt direct naar KABIZ.

DSW biedt kleine verhoging van de vergoeding van steunzolen in AV Top: 50% met max €75 (ipv €55). Hetzelfde geldt voor Stad Holland bij Uitgebreide AV en Extra uitgebreide AV

De Amersfoortse heeft nu in haar polisvoorwaarden 2018 opgenomen dat er wel vergoeding geldt voor podologie en podoposturaal therapie, maar niet meer voor de therapie/steunzolen van deze beroepsgroepen Er geldt alleen een vergoeding voor zolen gemaakt door de orthopedisch schoenmaker of podotherapeut. Een vreemde en opmerkelijke beleidswijziging, waarover we in gesprek zijn met De Amersfoortse.

Zorg en Zekerheid continueert haar vergoedingen en polisvoorwaarden in 2018

Bij Eno (Salland zorgverzekeringen, HollandZorg en Salland ZorgDirect) blijft de hoogte van de vergoedingen in 2018 in stand. Bovendien mogen bij deze zorgverzekeringen therapieslippers onder de noemer van steunzolen gedeclareerd worden.

De vergoedingen van 2017 kunt u op de volgende pagina vinden:
VERGOEDINGEN 2017

Maak uw Podologie afspraak

Heeft u klachten aan uw voeten of aan uw tenen, benen of rug? Wacht niet te lang met het probleem aan te pakken en maak een afspraak met onze podotherapeut.

Vertrouwde samenwerkingen met