Bij podologie van Zijp doen wij meer dan alleen een paar steunzolen aanmeten. U kunt ook een afspraak maken om een echo te laten maken van voet of enkel. Dus naast het uitvoeren van een uitgebreid voetonderzoek is het ook mogelijk de voet of enkel van binnen te bekijken. Het voordeel van een echo is dat hier veel meer op te zien is dan op een foto. Net als op een foto zijn de botstructuren te zien, maar daarnaast zijn ook de weke delen te zien. Denk hierbij aan spieren, pezen, zenuwbanen en bloedvoeten. Zodra er met behulp van een functieonderzoek een vermoeden is wat er speelt kan er met een echo gekeken worden of dit ook klopt. De diagnose kan dus nauwkeuriger worden gesteld. Hierdoor kunnen we beter inschatten waar de klachten vandaan komen en ze daardoor ook beter behandelen.

Wij krijgen regelmatig mensen in de behandelstoel die vermoeden dat zij een hielspoor hebben, maar dit blijkt vaak niet het geval. Zo hadden wij hier laatst een dame die al langere tijd last had onder haar hiel en deze pijn straalde uit richting de voetholte. Zij was al bij meerdere therapeuten en artsen geweest maar de juiste diagnose bleef uit. Met het maken van de echo zagen wij al snel dat er geen hielspoor zat. Mevrouw had een fors geïrriteerde flexor pees. Dit is een pees die verantwoordelijk is voor het buigen van de grote teen, vandaar de pijn die doortrok naar de voetholte richting de grote teen. Met deze diagnose kon ik een steunzool maken en een passend schoenadvies geven. Bij de nacontrole na 6 weken bleek mevrouw al minder last te hebben en kon mevrouw alweer langere stukken wandelen.

Zo werkt een echografie!

Echografie werkt met behulp van geluidsgolven die weerkaatsten. Er wordt eerst een speciale gel op de voet gedaan en vervolgens geleiden wij het echoapparaat over de voet, zodat er in de voet kan worden gekeken. Deze behandeling is geheel pijnloos en geeft ons de beste informatie over de blessure in de voet of enkel.

Te waarnemen structuren m.b.v. echografie:

 • Vetkamerstructuur onder voeten (vetkussentjes)
 • Botten en botcontouren
 • Zenuwbanen
 • Ontstekingen en slijmbeurzen
 • Gewrichten en de kapsels
 • Ziekte van Ledderhose

Veel voorkomende Diagnoses die gesteld kunnen worden m.b.v. echografie

 • Hielspoor
 • Mortonse Neuralgie (zenuwbeknelling in de voorvoet)
 • Achillodynie (pijnklachten aan de achillespees)
 • Ziekte van Ledderhose (verhardingen in het bindweefsel onder de voet)
 • Artrose (verandering van kraakbeen in de gewrichten ook wel slijtage genoemd)

Op onze pagina voetklachten kunt u zien welke voetklachten wij zoal behandelen en wat zij precies inhouden. Komen deze klachten u bekend voor? Of heeft u wel last, maar herkent u zich niet in de klachten op onze website? Maak een afspraak bij ons en samen kunnen we de oorzaak vinden en oplossen.
Buiten een gedegen voet- en houdingsonderoek en het toepassen van echografie hebben wij meer te bieden. Zo hebben wij een compleet assortiment aan voetproducten, steunkousen en werken wij samen met de Beterlopenwinkel die naast ons op de Splinterlaan gevestigd zit. De gediplomeerde schoenconsulenten kunnen het juiste schoenadvies geven bij jouw voeten en voetklachten. Op onze pagina behandeling kunt u alles behandelmethodes vinden die wij toepassen.

Vergoeding voor het maken van een Echografie

Het maken van een echografie van de voet/enkel bij Podologie van Zijp vallen onder een podologisch onderzoek/behandeling bij de zorgverzekeraars.
Bij de meeste zorgverzekeraars krijg je de consulten/behandeling en steunzolen, bij een aanvullende verzekering gedeeltelijk of geheel vergoed. De vergoedingen zien er bij elke zorgverzekeraar anders uit dus is het verstandig om van te voren uw polis te raadplegen.

Een klein schema met voorbeelden van wat verschillende verzekeraars zoal vergoeden:

 • Zorg en Zekerheid AV top/AV plus: Vergoed €70,- voor de steunzolen en €100,- voor behandelingen.
 • Zilveren kruis Achmea: Vergoed tot €200,-
 • ONVZ: Vergoed bij een aanvullend verzekering vanf€150,- tot 110%

Als u naar de pagina gaat die hieronder staat kunt u zien wat uw zorgverzekeraar vergoed.
https://www.podologievanzijp.nl/vergoedingen/

Ook goed om te weten is dat u voor een podologisch onderzoek/behandeling ook GEEN doorverwijzing nodig hebt maar gewoon een afspraak kunt maken bij Podologie van Zijp. Wilt u gelijk een afspraak maken? klik dan op de onderstaande link.

Maak hier uw afspraak

Podologie gecombineerd met echografie! Een betere diagnose zorgt voor een gerichtere en snellere oplossing voor uw voetprobleem!

Schoenen nodig?

Ook nu kunnen wij gebruik maken van het assortiment van de Beterlopenwinkel!